KUINKA KAIKKI ALKOI

Uniklubi nousi suuren yleisön tietoisuuteen ihastuttaneella ja vihastuttaneella kesän 2004 hitillään Rakkautta ja piikkilankaa. Uniklubin debyyttialbumi Rakkautta ja Piikkilankaa julkaistiin vuonna 2004. Yhtye myi debyyttialbumillaan reilusti platinaa ja pokkasi samana vuonna Emma-pystin parhaana rock-tulokkaana. Kakkosalbumi Kehä julkaistiin 2005, ja se jatkoi esikoisalbumin viitoittamalla tiellä yltäen niin ikään platinakantaan. Kolmas studioalbumi Luotisade ilmestyi vuonna 2007. Uniklubin huikeiden vuosien kunniaksi julkaistiin syksyllä 2008 bändin suurimmat hitit sisältävä kokoelma Kaikki mitä mä annoin 2003-2008. Saman vuoden marraskuussa bändistä julkaistiin Jarkko Tiitisen tekemä valokuvakirja Rakkaudesta hulluuteen. Keväällä 2009 julkaistiin yhtyeen neljäs studioalbumi Syvään valoon.

Uniklubin viides studioalbumi Kultakalat julkaistaan 22. syyskuuta. Albumin on tuottanut Apulannan ja Lordinkin tuottajana häärinyt Jyrki Tuovinen. Ensimmäinen single uudelta albumilta on nimeltään Aikasi on nyt. Biisi onkin tuttuun tapaan saanut hyvin soittoa ja ollut monta viikkoa mm. Himotuimmat listan ykkösenä!

”Kultakalat -albumilla ollaan menty iso harppaus kohti live- bändisoittoa; tulossa on selkeä rockalbumi. Levylle on myös hyvin saatu se fiilis, miltä Uniklubi kuulostaa treenikämpillä bändinä. Turha kikkailu on jätetty pois.”, kertoo Uniklubin laulaja Jussi Selo. ”Myös biisit on käynyt läpi isomman sävellys- ja sanoitusprosessin kuin aiemmin. Asioita on punnittu paljon ennen kuin rec-nappia on painettu ja bändi on alkanut soittamaan. Kultakalan muisti on pyyhkiytynyt ja näin uusi aika on alkanut.”

Kesän 2010 keikoilla Uniklubi tarjoili erikoiskattauksen; bändi kiersi osan festivaaleista Romantiikan Rippeet -kokoonpanon kanssa, joka sisälsi pianistin, kaksi viulua, alttoviulun ja sellon. Tutuista kappaleista kuultiinkin uusia, hienoja sovituksia. Uuden albumin myötä Uniklubi starttaa rundille lokakuun alusta.

Bändin seitsemäs studioalbumi Ajan piirtämät kasvot ilmestyi syksyllä vuonna 2020, ja on Emma-ehdokkaana Vuoden rock-albumi kategoriassa.

BÄNDI

Jussi Selo

Laulu

Janne Selo

Kitara

Pasi Viitala

Kitara

Teemu Mäntykorpi

Basso

Jani Auvinen

Rummut

Tuomas Lepistö

Koskettimet